MUNKATÁRSAINK- Gyermekorvosok


Dr. Besenyei Csilla
1982-ben születtem Budapesten. Kisgyermekkorom óta vonzott az orvoslás, a gimnáziumi tanulmányaim után fel is vettek a Semmelweis Egyetemre, ahol 2006-ban végeztem. Eleinte az orvoslás más területén kezdtem el dolgozni, de csakhamar felismertem, hogy az én helyem máshol van, és korábbi álmom vált valóra, amikor lehetőségem adódott a gyermekpszichiátria terültén dolgozni. 2012-től 2015-ig, 3. gyermekem születéséig gyermekpszichiáter-szakorvosjelöltként dolgoztam az I.sz Gyermekklinikán. Családterápiás képzésben is részt veszek, hiszem, hogy a gyermekek problémáinak megértéséhez a család megismerése és segítése is elengedhetetlen. Emellett a Kognitív viselkedésterápiás irányzatban kezdtem el képzéseket folytatni. Gyermekpszichiátrián belül fő érdeklődési területem a kisgyermekkori fejlődési zavarok, főképp az autizmus spektrum zavar. Évek óta tartok szülőtréningeket autizmus spektrum zavarral élő kisgyermekek szüleinek illetve a Klinikán több terápiás hét szervezésében is részt vettem. Otthon 3 gyermeket nevelek, nagyon örülök, hogy a munkahelyemen is gyerekek között lehetek, mert számomra a legtöbbet jelentő és leghálásabb dolog gyerekekkel foglalkozni.  

Dr. Gaszner Andrea
Pécsen születtem, 1965 november 2.-án orvos családból. Iskoláimat is ott kezdtem, majd Budapesten fejeztem be a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Tanultam ill. dolgoztam rövid ideig külföldön, az egyetem alatt és utána (Németország, Franciaország). Két szakvizsgát szereztem gyermekgyógyászatból és gyermekneurológiából. Másod diplomámat egészségügyi menedzsmentből csak kitekintésnek tekintem. 3 nyelvvizsgám van angol, német és francia nyelvből. Eddigi munkahelyeim: Heim Pál Kórház, II.sz. Gyermekklinika, Szent Rókus Kórház és Korai Fejlesztő Alapítvány. Ez utóbbi két helyen részmunkaidőben dolgozom. Szeretek gyerekekkel foglalkozni. Nekem is van családom, férjem és két szép kisiskolás gyermekem. Kikapcsolódni a zene és a sport segít. 

Dr. Horváth Dóra Anita
1984-ben születtem Budapesten. A Semmelweis Egyetemen 2009-ben szereztem orvosi diplomát, és pszichiáter rezidensként kezdtem dolgozni. A képzés részeként gyakorlatot töltöttem az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztályán, aminek hatására szakmát váltottam, gyermekpszichiáter rezidensként folytattam a szakorvosképzést. Rájöttem, hogy mennyire motiváló számomra, az hogy gyermekekkel foglalkozhatok, kiváló szakemberekkel alkotva aktív munkaközösséget. Megtanultam a családokat rendszerként szemlélni, megismerkedtem a gyermek- és serdülőkorban előforduló nehézségek és a terápiás lehetőségek széles palettájával. Legintenzívebben az autizmus spektrum zavarban érintett családokkal folyó munkában vettem részt: diagnosztikai és kontroll vizsgálatokat végeztem, szülőcsoportok, csoportos terápiás hetek szervezésében és vezetésében vettem részt. Átmenetileg az Egy Másik Út Tanácsadó és Terápiás Központban folyó munkába is bekapcsolódtam. Kisfiam születését megelőzően, 2014. októberben gyermek- és ifjúságpszichiátriából szakvizsgát tettem. 2016-tól örömmel csatlakoztam a Budapesti Korai Fejlesztő Központ szakmai közösségéhez.